Inschrijven

Fysiotherapie

Naast algemene fysiotherapie beschikken wij over diverse specialisaties binnen onze vestigingen, waardoor u met veel verschillende klachten bij ons terecht kunt

Behandelingen/Diensten

Manuele therapie

Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat; de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen.


Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een acute, aanhoudende of repeterende overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Tevens kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een gerichte manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren. 

Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manuele therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden hierbij sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk en vaak verlichtend.

Veel klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten kunnen door de manuele therapeut positief worden beïnvloed.

Hierbij kunt u denken aan: 
- Hoofd- en nekpijn 
- Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen 
- Rugklachten hoog in de rug met rib en borstpijn; lage rugklachten 
- Bepaalde vormen van duizeligheid
- Kaakklachten, eventueel in combinatie met nekklachten

 

Manuele therapie
Manuele therapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is één van de specialisaties in onze praktijk. Vooruitstrevend is de snelle diagnose waardoor een zo snel mogelijk herstel van de sporter kan plaatsvinden, zodat de sportactiviteiten weer opgepakt kunnen worden. 


Individuele sporter en verenigingen
Als individuele sporter kun je hier goed terecht, met alle faciliteiten die wij bezitten en de extra tijd die in de sporters wordt gestoken is een snel herstel een belangrijk doel in onze praktijk. Maar niet alleen individuele sporters zijn bij ons aan het goede adres. Ook begeleiden wij gehele teams of verenigingen.

 

Wij hebben onder andere een samenwerkingscontract met de volgende verenigingen:
-S.V. Meervogels'31 Akersloot
-MHCC Hockey Castricum

-Vitesse ’22 Castricum

-Castricumse Rugby Club

Wat houdt sportfysiotherapie in?
Sportfysiotherapie is ten eerste bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Ten tweede voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten. Ten derde voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. En als laatste ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen; hoe pakt u dit aan? 

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure heeft of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

 

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie

Oefentherapie/Mensendieck

Gezond bewegen? Beter ademen of verminderen van stressklachten? Kies voor Oefentherapie/Mensendieck!

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of  schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Naast klachten door houding of beweging kan stress zijn weerslag hebben in het lichaam.  Ademhalingsklachten of hoofdpijnklachten zijn hier goede voorbeelden van.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag, het verminderen van spanning in uw lichaam en/of het  verbeteren van uw adempatroon. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten  verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Hierbij wordt het hele lichaam betrokken en rekening gehouden met  uw dagelijkse activiteiten. Ervaar zelf wat oefentherapie voor u kan betekenen!

 

Specialisaties:

Chronische pijnklachten

-          Kom uit de vicieuze cirkel en laat pijn uw leven niet meer bepalen!

Slaapproblemen

-          Minder moe en uitgeput wakker? Beter slapen geeft meer energie, betere concentratie en verbetering van prestaties

Seniorentraining en valpreventie

Sandra Huitenga is Mensendieck therapeut en heeft zich geschoold in het functioneel trainen van ouderen (programma ontwikkeld door TNO), is aangesloten bij het landelijk Netwerk Chronische Pijn en Slaapoefentherapie. Zij behandelt naast houding/bewegingsgerelateerde klachten, spannings- en ademhalingsgerelateerde klachten en werkt op haptonomische basis.

 
 

 

Oefentherapie/Mensendieck
Oefentherapie/Mensendieck

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Deze overgevoelige verhardingen in spierstrengen kunnen o.a. karakteristieke uitstraling geven ten gevolge van overbelasting en trauma.

Dry Needling kan in dat geval een effectieve behandelmethode zijn om de klacht op te lossen.

 

Dry Needling
Dry Needling

Medical Taping

Naast de reguliere niet rekbare sporttape is er sinds enkele tientallen jaren ook elastische tape ontwikkelt die kan bijdragen aan het herstel van bewegings gerelateerde klachten.

Spieren, vaten, zenuwen en het lymfestelsel zijn allen betrokken in het bewegingsapparaat van ons lijf. Voor herstel na een blessure is beweging vaak van groot belang. Niet goed functionerende regio’s kunnen met behulp van deze elastische tape gericht ondersteund worden om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

 

Medical Taping
Medical Taping

Bedrijfzorg

Omdat uw medewerkers de best mogelijke zorg verdienen. En uw bedrijf daar ook gezond bij blijft. 

Bij Full of Life houden wij ons niet alleen bezig met individuele klanten en sporters, maar daarnaast ook met bedrijfszorg. Het is belangrijk dat medewerkers een gezonde leefstijl aannemen of juist behouden. Met als doel; minder ziekteverzuim. 

De overheid is veeleisend als het gaat om het welzijn van uw werknemers. De aansluiting bij een Arbodienst is sinds 1 januari 2007 niet meer verplicht.

Full of Life Bedrijfszorg helpt om uw bedrijf gezond te houden of te maken, wat resulteert in een prettiger en productiever werkklimaat. Full of Life Bedrijfszorg in Limmen en Castricum hebben alles onder één dak: bedrijfsarts, fysiotherapeut, ergonoom, diëtist, bedrijfsfitness en personal trainer. Deze lokale bedrijfszorg is een nieuwe vorm van dienstverlening, die met name geschikt is voor het MKB. 

Veel activiteiten vallen binnen de reguliere zorg, waardoor de kosten laag gehouden kunnen worden. 

Waarom Full of Life Bedrijfszorg:
- Terugdringen of laag houden van ziekteverzuim;
- Snelle en doelgerichte actie bij dreigende uitval van uw medewerkers; 
- Lokale zorg, zonder wachtlijsten;
- Verbetering van productiviteit van werknemers; 
- Werknemers die waarderen dat hun werkgever aandacht heeft voor hun gezondheid;
- Vergoeding van behandeling via zorgverzekering van werknemer; 
- Als u uw tijd liever besteedt aan de kernactiviteiten van uw onderneming in plaats van verplichte randaspecten;
- Wanneer u een gezonde en fitte bedrijfscultuur nastreeft;
- Geen dure overheadkosten;

 

Bedrijfzorg
Bedrijfzorg

Beter in beweging

Beter in Beweging

60+ Balans- en Vaardigheidstraining

 Herkent u dit:

  • Gaat het lopen niet meer als vanzelf? En staat u hierdoor onzeker op uw benen?
  • Bent u snel uit evenwicht bij het staan, lopen of opstaan uit een stoel?
  • Heeft u angst om te vallen? En laat u hierdoor leuke activiteiten schieten! Dan kan deze training u helpen om van deze angst af te komen.
  • Kosten de dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen, traplopen of het huishouden u steeds meer moeite?
  • Heeft u een leuke hobby maar kunt u dit helaas niet meer (lang) volhouden? Dan is deze training iets voor u

 

Uit onderzoek blijkt dat beweging op oudere leeftijd veel voordelige effecten heeft op uw lichaam en geest. Denk hierbij aan, een sterk en soepel lichaam, meer uithoudingsvermogen, steviger op uw benen staan en een betere balans. Daarnaast zorgt voldoende lichaamsbeweging en gerichte oefeningen ervoor dat het risico op vallen verminderd, u langer mee kunt doen in de maatschappij, uw u zelfredzaamheid behoud of vergroot en de hersenactiviteit gestimuleerd wordt dus goed voor het geheugen.

 Beter in Beweging is een training speciaal gericht op ouderen(60+) die problemen hebben met dagelijks handelen, denk aan (trap)lopen, tillen, bukken, opstaan, het huishouden, vallen of angst om te vallen. Het doel van de training is het behouden of verbeteren van deze vaardigheden om zo zelfstandig actief te blijven. Er wordt gewerkt aan evenwicht, spierkracht, balans en soepelheid van gewrichten. Dit zal worden gegeven in een circuitvorm. De oefengroep bestaat uit 4 tot 6 personen en wordt gegeven door 2 fysio-(oefen)therapeuten. Het is een 12 weken durend programma, met vooraf een intake om alle problemen goed in kaart te brengen en achteraf een evaluatie.

 Met het mooie weer naar buiten, wandelen, tuinieren, huishouden of hobby’s uitvoeren… Ziet u er tegen op omdat het bukken niet meer zo soepel gaat, u uw evenwicht wel eens verliest en bang bent te vallen?

Dan is deze training iets voor u!

 De Training kan vergoed worden via de zorgverzekeraar of er kan per training betaald worden.

 Geef u nu op bij de Balie of stuur een mail naar lars@fulloflifehealth.nl

 

Beter in beweging
Beter in beweging

Het laatste nieuws

WOD

23-01 | WOD

Een WOD begint met een specifieke warming-up die bestaat uit

verschillende kracht, spel, en skill vormen. Daarna volgt een kracht en

techniek element die zullen focussen op een bepaalde beweging en wordt

met een Workout afgesloten. De workout wordt op hoge intensiteit uitgevoerd waardoor je het maximale uit je lichaam haalt.

Lesrooster de Kuil

18-01 | Lesrooster de Kuil

Door het vertrek van een van onze collega's hebben we besloten enkele veranderingen door te gaan voeren op onze locatie Castricum. Vooral De Kuil(eerder de Crossfit Kuil) gaan we meer in gebruik nemen voor onze sporters. Naast de WOD’s en Veterans, komen er ook enkele lessen bij. Namelijk:

  • Calisthenics
  • HIIT Training
  • BStrong
  • Mobility Drill

Het lesrooster gaat in vanaf 3 februari.

B-Strong

18-01 | B-Strong

Diverse compound oefeningen worden stap voor stap opgebouwd om uiteindelijk een oefening 100% technisch correct uit te kunnen voeren. Ook houden wij rekening met het niveauverschil binnen de groep en passen we de training zo aan dat het altijd op verschillende levels toegankelijk is.

De lessen starten vanaf 4 februari.

Mobility Drills

18-01 | Mobility Drills

Een Mobility Drill is een 30 minuten durende training om je mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit tijdens andere sporten te verbeteren. Een Mobility Drill is geen work-out op zich, maar is een aanvulling op de sportactiviteiten die je al doet.

De lessen starten per 3 februari.

HIIT

18-01 | HIIT

High Intensity Interval Training

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

Diverse (lastige) oefeningen worden stap voor stap opgebouwd om uiteindelijk een oefening 100% technisch correct uit te kunnen voeren. Ook houden we rekening met het niveauverschil binnen de groep en passen we de training zo aan dat het altijd op verschillende levels toegankelijk is.

De lessen starten per 3 februari.

Jeugd Kickboksen

17-01 | Jeugd Kickboksen

Jeugd kickboksen (start vanaf 5 deelnemers)
Respect, zelfvertrouwen, zelfbeheersing, discipline, sport specifieke kracht en coördinatie zijn zomaar enkele begrippen die erg belangrijk zijn in onze jeugd kickboks lessen. We leren uw kind om te gaan met vervelende situaties, niet door agressie te stimuleren, maar om die juist te beheersen. Uw kind gaat met meer zelfvertrouwen de wereld in.

Deze training is voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar en word iedere zaterdagochtend gegeven van 09:15 tot 10:15 uur.

Aanmelden? Mail naar michel@fulloflife.nl

Calisthenics

16-01 | Calisthenics

In tegenstelling tot de gekende trainingsvormen in krachthonken wordt hier GEEN gebruik gemaakt van apparatuur of gewichten. De enige weerstand die je krijgt, is het lichaamsgewicht zelf. Op basis daarvan kun je via diverse oefeningen je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit verbeteren.

Start vanaf 6 februari.

Stilte middag 2 februari 2020, gaat NIET door

15-01 | Stilte middag 2 februari 2020, gaat NIET door

Helaas zal de middag NIET doorgaan i.v.m. te weinig aanmeldingen. Informatie over nieuwe datum volgt later.

Stiltemiddagen zijn er voor iedereen die wel eens behoefte heeft aan stilte en rust om zich heen. De opzet van de stiltemiddagen zijn elke keer verschillend.We beginnen altijd met een zit-meditatie om de aandacht naar binnen te brengen en ECHT te voelen.  Verder bestaat deze middag uit een afwisseling van o.a. Bodyscan meditaties, visualisaties, journaling (schrijfoefeningen) TRE (Tension Release Exercise), mindfull bewegen, pranayama(ademhalingsoefeningen) en andere meditaties. Tijdens de 2,5 uur durende sessie wordt er onderling niet gesproken en hebben de deelnemers de kans om alle aandacht voor zichzelf te hebben.

In stilte ontstaan de mooiste ideeën! Benieuwd naar een stiltemiddag? Schrijf je in, ook voor niet leden. 2 Februari als thema het nieuwe jaar.

Ledenprijs € 7.50   /  Niet leden prijs € 15

Presentatie Najaarsmarathons 2020

04-12 | Presentatie Najaarsmarathons 2020

Het team van Run2Forty2 maakt van je droom een onvergetelijke marathon beleving!

We hebben in de afgelopen elf jaar, sinds de oprichting van Run2Forty2 ruimschoots ervaring opgedaan in het begeleiden van bijzondere marathonreizen over de hele wereld en het op en top voorbereiden van onze deelnemers op hun marathon.

Vrijdag 31 januari 2020, vanaf 19:00 uur. Locatie: Castricum

Aanmelden: https://run2forty2.nl/informatie/presentaties

 

 

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno