0

Nog geen producten toegevoegd.

Inschrijven

Fysiotherapie & Mensendieck

Naast algemene fysiotherapie beschikken wij over diverse specialisaties binnen onze vestigingen, waardoor u met veel verschillende klachten bij ons terecht kunt

Algemene Informatie

Openingstijden
Maandag 8:00-21:00
Dinsdag 8:00-20:00
Woensdag 8:00-21:00
Donderdag 8:00-20:00
Vrijdag 8:00-20:00
Zaterdag 8:00-13:00

Wij hebben geen wachttijden, wij proberen u altijd binnen 48 uur te zien. Spoedgevallen, wanneer mogelijk, dezelfde dag.

Vergoeding
Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u het door u verzekerde aantal behandelingen vergoedt. Deze worden door ons direct bij de verzekering gedeclareerd. Heeft u geen aanvullende verzekering of heeft u uw behandelingen verbruikt, gelden de volgende tarieven:

Particuliere tarieven fysiotherapie en Mensendieck:
Reguliere behandeling: €35,00
Intake en onderzoek: €45,00
Behandeling aan huis: €60,00
Psychosomatische therapie behandeling €55,00 (45 min)
Intake en onderzoek Psychosomatische behandeling €75,00

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: fysiocas@fulloflife.nl
Whatsapp: 06-57053844

 

Algemene Informatie
Algemene Informatie
Binnen fysiotherapie Castricum zijn verschillende disciplines werkzaam (fysiotherapeuten en mensendieck therapeuten) met ook weer hun specialismen en kunnen wij aan zowel jong als oud een passende behandeling bieden. Daarnaast werken wij als collega’s graag samen om een patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Fijn voor zowel de therapeuten als patiënt.
 
Door de samenwerking met Full of Life hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van apparatuur en open ruimtes, naast onze behandelkamers. Dit biedt ons de gelegenheid om specifieke, op maat gemaakte, behandelingen aan te bieden. Ook voor sport gerelateerde klachten of herstel na een blessure.
 
 

Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Sport Revalidatie

Sport Revalidatie

Een (sport) blessure opgelopen? Wij kunnen u weer op u gewenste niveau terug helpen.

Chronische klachten

CHRONISCHE KLACHTEN

Pre- & postoperatief

PRE- & POSTOPERATIEF

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is geschikt voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Per leeftijd worden (fijne en grof-) motorische en lichamelijke klachten ervaren. Het werkgebied van een kinderfysiotherapeut.

Vergoeding
Er worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt, zonder verbruik van eigen risico. Daarnaast is er eventueel het aantal uit het aanvullende pakket van de ouder. Chronische indicaties worden 100% vergoedt vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: rosanne@fulloflife.nl

Baby's 0-2 jaar

Baby's 0-2 jaar

Sommige baby's hebben een extra steuntje in de rug nodig bij het behalen van motorische mijlpalen (zoals buiklig, omrollen, gaan zitten, staan etc). Ik als kinderfysiotherapeut kan hier bij helpen door met bepaalde oefeningen bewegingen te stimuleren. Maar ook wanneer er juist verkeerd wordt bewogen (bijv. billenschuivers), bij voorkeurshoudingen (welke kunnen leiden tot een afplatting van de schedel), of wanneer er juist helemaal niet wordt bewogen door een te lage spierspanning.  Met tips worden ouders en de kleintjes op gang geholpen.

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Tijdes deze leeftijd kan worden gezien dat een kind niet dezelfde vaardigheden aat zien als andere kinderen. Hij of zij kan vaak struiklene of moeite hebben met klimmen, springen, vangen en/of gooien. Bewegingsangst kan ontstaan. Op speelse wijze zullen deze vaardigheden worden aangeleerd. Ook met specifieke vaardigheden (bijv. koppeltje duiken, fietsen) gaan we samen aan de slag. Daarnaast kunnen kinderen met afwijkende houding/looppatroon of met aangeboren afwijkingen bij mij terecht.

Schoolkinderen 6-18 jaar

Op school kunnen kinderen tegen motorsiche problemen aanlopen waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten tijdens gym of buitenspelen. Voor eenkind heel vervelend, met soms grote sociale gevolgen. Ik kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden (gooien/vangen, voetballen, touwtjespringen, snel wenden/keren etc.) waardoor ze weer zeker worden over bewegen en weer mee durven doen met leeftijfdsgenoten. Ook werk ik met kinderen met schrijfproblemen, orthopedische klachten (van knieën, scheenbenen, rug, heupen etc.), een afwijkend looppatroon of houding en overgewicht.

Oefentherapie

De oefentherapeut behandelt pijnklachten, stijfheid van gewrichten of gespannen spieren die ontstaan door een verkeerde belasting van het lichaam. Mogelijk herken je de nekpijn na een werkdag achter je bureau, de rugpijn bij lang staan of zitten, pijn in je been tijdens bukken of tillen. Maar ook als je lange tijd te veel van jezelf gevraagd hebt, door drukte op het werk of stress in de thuissituatie, kan overbelasting zijn tol eisen in het lichaam.

Oefentherapie Mensendieck is een holistische therapie. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar het totale plaatje: Wat zijn de factoren die een rol spelen in het bestaan van je klachten? Dit kunnen lichamelijke factoren zijn (zoals je houding of manier van bewegen), sociale factoren (denk aan ergonomie, omgang met je omgeving) of stressfactoren (overbelasting op emotioneel/mentaal niveau). oor inzicht in de oorzaak van je klacht kan er een gericht plan gemaakt worden voor herstel. Lichaamsbewustwording is hierin een belangrijk onderdeel. Immers, het lichaam geeft heel goed aan wat het nodig heeft om te herstellen, mits we de taal weer leren verstaan.

In de oefentherapie wordt gebruik gemaakt van lichaamsgerichte oefeningen die als doel hebben de houding of manier van bewegen te verbeteren. Hierbij zullen er ook ergonomische adviezen gegeven worden indien dit de klacht kan verlichten.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: sandra@fulloflife.nl

Houding correctie

Intro

Adem- & ontspannigsoefeningen

INtro

Slaap therapie

Intro

Psychosomatische therapie

Psychosomatische therapie

De psychosomatische therapie is een specialisme binnen de oefentherapie en richt zich met name op de verbinding tussen lichaam en geest. Ademklachten (hyperventilatie), stressklachten of slaapproblemen vragen om specifieke aanpak waarbij inzichtgevende gesprkeken, cognitieve gedragstherapeutische technieken en lichaamswerk (o.a. haptonomische oefeningen, adem- en ontspanningstechnieken) het lichaam weer helpen om de balans en de vitaliteit te herstellen.

Manuele therapie

Manueel therapie (i.o.)

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van gewrichten van het lichaam. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken die door de manueeltherapeut wordt uitgevoerd, het geven van adviezen en begeleiding in gezond bewegen en oefenen.

U kunt bij de manueeltherapeut onder andere terecht voor:
-       Nekklachten
-       Rugklachten
-       Heupklachten
-       Schouderklachten
-       Elleboogklachten
-       Knieklachten
-       Artrose

Op dit moment volgt onze collega Jeremy de opleiding tot manueeltherapeut. U kunt gerust bij hem langs voor adviezen en onderzoek. Bij specifieke manuele technieken die hij nog niet mag uitvoeren, zal hij u doorsturen naar een manueeltherapeut die hiervoor bekwaam is.

 

Manuele therapie
Manuele therapie

Zwanger, gezond & fit

Voor een zwangere is het van essentieel belang gezond en fit door de zwangerschap te gaan! Belangrijk om met zo min mogelijk pijn (klachten) het tot het eind van de zwangerschap te brengen, maar ook om de bevalling soepeler te laten verlopen en na de bevalling sneller te herstellen!

In samenwerking met de GDD wordt bij Full of Life Castricum de cursus Zwanger, gezond en fit aangeboden. Een cursus van 8 lessen (7 voor en 1 na de bevalling), welke jou voorbereiden op de bevalling, maar ook zorgt dat je fit en sterkt de bevalling tegemoet ziet.

Want wat staat je eigenlijk allemaal te wachten? Wat gebeurt er in je lichaam? Wanneer weet je dat de daadwerkelijke bevalling gestart is? En hoe vang ik mijn weeën op? 

Tijdens de cursus worden al deze onderwerpen uitgebreid besproken, om jou een zo’n goed mogelijk beeld te geven. Naast de gegeven informatie en adviezen bestaat een groot deel van de les uit sporten, gericht op het sterker maken van de spieren welke voor een zwangere vrouw van belang zijn. Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat rug- en/of bekkenklachten voorkomen worden, of verminderen. Het sporten is voor alle zwangere vrouwen toegankelijk, sportief of niet. De oefeningen kunnen naar niveau worden aangepast, dus schroom niet!

 

De cursussen worden gegeven door:

Rosanne Bol en Sandra Huitenga

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust contact met ons op of kijk op: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursus-zwanger--gezond-en-fit.aspx

 

Zwanger, gezond & fit
Zwanger, gezond & fit

Ons team

Team Fysiotherapie Castricum

Wij vormen een team van fysiotherapeuten en een oefentherapeuten, die ieder weer gespecialiseerd zijn! Hoe ideaal is dat? Veel specialisten onder één dak! Voordeel hiervan is dat wij patiënten de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben, en samenwerken om een kwalitatief goed behandeltraject neer te zetten.

Afspraak maken?


Het laatste nieuws

Verscherpte maatregelen per 15 oktober 2020

14-10 | Verscherpte maatregelen per 15 oktober 2020

De 'gedeeltelijke' lockdown heeft voor ons allemaal gevolgen. Voor de één drastischer dan de andere, maar feit blijft dat we met zijn allen keihard moeten werken om het vol te houden. Voor Full of Life en de gehele fitnessbranche is het een opsteker dat wij open mogen blijven. We zijn er in geslaagd om onze leden veilig en verantwoord aan het sporten en bewegen te houden. We zijn jullie dan ook dankbaar met het opvolgen van al onze richtlijnen. Naar aanleiding van de 'gedeeltelijke' lockdown zijn er vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur enkele nieuwe en/of verscherpte richtlijnen van toepassing te weten:

  • Maximaal 30 personen per binnenruimte van de locatie.
  • Reserveer 1 tijdvak per keer en houd u aan deze starttijd! Wilt u langer trainen vraag dan bij de balie of er plek beschikbaar is. Zo krijgt iedereen de kans om een tijdvak te kunnen reserveren.
  • Buiten trainingen maximaal met 4 personen(inclusief trainer). Powerwalk en Running zullen helaas tijdelijk komen te vervallen. Op eigen terrein zijn we buiten niet gebonden aan maximaal aantal van 4. Bootcamp lessen worden hierom wel aangeboden op eigen terrein.
  • Spinning locatie Castricum wordt gezien als 'binnen', dus kunnen de lessen worden aangeboden.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • Het team van Full of Life draagt vanaf 15 oktober mondkapjes. Voor onze leden geldt een dringend advies voor het dragen van een mondkapje tijdens het betreden van de locatie en tijdens alle verplaatsingen binnen de locatie. Tijdens de oefening en/of groepslessen wordt het mondkapje afgedaan.
  • Alle sporters houden zich aan de 1,5 meter afstand ongeacht leeftijd.

Op dit moment zijn we nog in afwachting van een aantal besluiten welke de veiligheidsregio nog moet bevestigen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn maken wij dit bekend via de nieuwsbrief, website en social media.

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno