0

Nog geen producten toegevoegd.

.
Algemene Informatie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Naast algemene fysiotherapie beschikken wij over diverse specialisaties binnen onze vestigingen, waardoor u met veel verschillende klachten bij ons terecht kunt

Openingstijden
Maandag 8:00-21:00
Dinsdag 8:00-20:00
Woensdag 8:00-21:00
Donderdag 8:00-20:00
Vrijdag 8:00-20:00
Zaterdag 8:00-13:00

Wij hebben geen wachttijden, wij proberen u altijd binnen 48 uur te zien. Spoedgevallen, wanneer mogelijk, dezelfde dag.

Vergoeding
Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u het door u verzekerde aantal behandelingen vergoedt. Deze worden door ons direct bij de verzekering gedeclareerd. Heeft u geen aanvullende verzekering of heeft u uw behandelingen verbruikt, gelden de volgende tarieven:

Particuliere tarieven fysiotherapie:
Reguliere behandeling: €38,50
Intake en onderzoek: €49,00
Behandeling aan huis: €64,00
Manueeltherapie: €49,00
Kinderfysiotherapie: €49,00

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: fysiocastricum@fulloflife.nl
Whatsapp: 06-57053844

 

Algemene Informatie
Algemene Informatie

Fysiotherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Binnen fysiotherapie Castricum zijn verschillende disciplines werkzaam (fysiotherapeuten en mensendieck therapeuten) met ook weer hun specialismen en kunnen wij aan zowel jong als oud een passende behandeling bieden. Daarnaast werken wij als collega’s graag samen om een patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Fijn voor zowel de therapeuten als patië

Door de samenwerking met Full of Life hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van apparatuur en open ruimtes, naast onze behandelkamers. Dit biedt ons de gelegenheid om specifieke, op maat gemaakte, behandelingen aan te bieden. Ook voor sport gerelateerde klachten of herstel na een blessure.

Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Sport Revalidatie

Sport Revalidatie

Een (sport) blessure opgelopen? Wij kunnen u weer op u gewenste niveau terug helpen.

Chronische klachten

CHRONISCHE KLACHTEN

Pre- & postoperatief

PRE- & POSTOPERATIEF

Oefentherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

De oefentherapeut behandelt pijnklachten, stijfheid van gewrichten of gespannen spieren die ontstaan door een verkeerde belasting van het lichaam. Mogelijk herken je de nekpijn na een werkdag achter je bureau, de rugpijn bij lang staan of zitten, pijn in je been tijdens bukken of tillen. Maar ook als je lange tijd te veel van jezelf gevraagd hebt, door drukte op het werk of stress in de thuissituatie, kan overbelasting zijn tol eisen in het lichaam.

Oefentherapie Mensendieck is een holistische therapie. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar het totale plaatje: Wat zijn de factoren die een rol spelen in het bestaan van je klachten? Dit kunnen lichamelijke factoren zijn (zoals je houding of manier van bewegen), sociale factoren (denk aan ergonomie, omgang met je omgeving) of stressfactoren (overbelasting op emotioneel/mentaal niveau). oor inzicht in de oorzaak van je klacht kan er een gericht plan gemaakt worden voor herstel. Lichaamsbewustwording is hierin een belangrijk onderdeel. Immers, het lichaam geeft heel goed aan wat het nodig heeft om te herstellen, mits we de taal weer leren verstaan.

In de oefentherapie wordt gebruik gemaakt van lichaamsgerichte oefeningen die als doel hebben de houding of manier van bewegen te verbeteren. Hierbij zullen er ook ergonomische adviezen gegeven worden indien dit de klacht kan verlichten.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: fysiocastricum@fulloflife.nl

Houding correctie

Intro

Adem- & ontspannigsoefeningen

INtro

Slaap therapie

Intro

Kinderfysiotherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Kinderfysiotherapie is geschikt voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Per leeftijd worden (fijne en grof-) motorische en lichamelijke klachten ervaren. Het werkgebied van een kinderfysiotherapeut.

Vergoeding
Er worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt, zonder verbruik van eigen risico. Daarnaast is er eventueel het aantal uit het aanvullende pakket van de ouder. Chronische indicaties worden 100% vergoedt vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: rosanne@fulloflife.nl

Baby's 0-2 jaar

Baby's 0-2 jaar

Sommige baby's hebben een extra steuntje in de rug nodig bij het behalen van motorische mijlpalen (zoals buiklig, omrollen, gaan zitten, staan etc). Ik als kinderfysiotherapeut kan hier bij helpen door met bepaalde oefeningen bewegingen te stimuleren. Maar ook wanneer er juist verkeerd wordt bewogen (bijv. billenschuivers), bij voorkeurshoudingen (welke kunnen leiden tot een afplatting van de schedel), of wanneer er juist helemaal niet wordt bewogen door een te lage spierspanning.  Met tips worden ouders en de kleintjes op gang geholpen.

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Tijdes deze leeftijd kan worden gezien dat een kind niet dezelfde vaardigheden aat zien als andere kinderen. Hij of zij kan vaak struiklene of moeite hebben met klimmen, springen, vangen en/of gooien. Bewegingsangst kan ontstaan. Op speelse wijze zullen deze vaardigheden worden aangeleerd. Ook met specifieke vaardigheden (bijv. koppeltje duiken, fietsen) gaan we samen aan de slag. Daarnaast kunnen kinderen met afwijkende houding/looppatroon of met aangeboren afwijkingen bij mij terecht.

Schoolkinderen 6-18 jaar

Op school kunnen kinderen tegen motorsiche problemen aanlopen waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten tijdens gym of buitenspelen. Voor eenkind heel vervelend, met soms grote sociale gevolgen. Ik kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden (gooien/vangen, voetballen, touwtjespringen, snel wenden/keren etc.) waardoor ze weer zeker worden over bewegen en weer mee durven doen met leeftijfdsgenoten. Ook werk ik met kinderen met schrijfproblemen, orthopedische klachten (van knieën, scheenbenen, rug, heupen etc.), een afwijkend looppatroon of houding en overgewicht.

Manuele therapie

Online afpsraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van gewrichten van het lichaam. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken die door de manueeltherapeut wordt uitgevoerd, het geven van adviezen en begeleiding in gezond bewegen en oefenen.

U kunt bij de manueeltherapeut onder andere terecht voor:
-       Nekklachten
-       Rugklachten
-       Heupklachten
-       Schouderklachten
-       Elleboogklachten
-       Knieklachten
-       Artrose

Op dit moment volgt onze collega Jeremy de opleiding tot manueeltherapeut. U kunt gerust bij hem langs voor adviezen en onderzoek. Bij specifieke manuele technieken die hij nog niet mag uitvoeren, zal hij u doorsturen naar een manueeltherapeut die hiervoor bekwaam is.

 

Manuele therapie
Manuele therapie

Zwanger, gezond & fit

Voor een zwangere is het van essentieel belang gezond en fit door de zwangerschap te gaan! Belangrijk om met zo min mogelijk pijn (klachten) het tot het eind van de zwangerschap te brengen, maar ook om de bevalling soepeler te laten verlopen en na de bevalling sneller te herstellen!

In samenwerking met de GDD wordt bij Full of Life Castricum de cursus Zwanger, gezond en fit aangeboden. Een cursus van 8 lessen (7 voor en 1 na de bevalling), welke jou voorbereiden op de bevalling, maar ook zorgt dat je fit en sterkt de bevalling tegemoet ziet.

Want wat staat je eigenlijk allemaal te wachten? Wat gebeurt er in je lichaam? Wanneer weet je dat de daadwerkelijke bevalling gestart is? En hoe vang ik mijn weeën op? 

Tijdens de cursus worden al deze onderwerpen uitgebreid besproken, om jou een zo’n goed mogelijk beeld te geven. Naast de gegeven informatie en adviezen bestaat een groot deel van de les uit sporten, gericht op het sterker maken van de spieren welke voor een zwangere vrouw van belang zijn. Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat rug- en/of bekkenklachten voorkomen worden, of verminderen. Het sporten is voor alle zwangere vrouwen toegankelijk, sportief of niet. De oefeningen kunnen naar niveau worden aangepast, dus schroom niet!

 

De cursussen worden gegeven door Rosanne Bol 

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust contact met ons op of kijk op: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursus-zwanger--gezond-en-fit.aspx

Maar vragen mogen ook altijd gesteld worden via rosanne@fulloflife.nl

 

 

Zwanger, gezond & fit
Zwanger, gezond & fit

Ons team

Team Fysiotherapie Castricum

Wij vormen een team van fysiotherapeuten, die ieder weer gespecialiseerd zijn! Hoe ideaal is dat? Veel specialisten onder één dak! Voordeel hiervan is dat wij patiënten de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben, en samenwerken om een kwalitatief goed behandeltraject neer te zetten.

Afspraak maken?


Het laatste nieuws

Vacature Kickbokstrainer

10-06 | Vacature Kickbokstrainer

Wil jij ons team komen versterken en werken in de leukste club van Castricum en omstreken?

Heb je affiniteit met kickboksen en vind je het leuk om anderen te helpen/ondersteunen om het kickboksen naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze locatie Full of Life Castricum zijn wij op zoek naar een kickboks trainer(ster).

Wij zoeken iemand met een passie voor kickboksen die het leuk vindt een groep mensen te ‘entertainen’ en te motiveren tijdens een fanatieke training. Ervaring met kickboksen is een pre, lesgeefervaring is fijn maar indien je hierover niet beschikt kun je intern door ons opgeleid worden. Beschikbaar in de ochtenden en avonden.

Onze nieuwe kickboks trainer(ster) is:

Een motivator die iedereen in beweging krijg ongeacht het ervarings- en energieniveau van de mensen die je traint. Iemand die klanten niet alleen kan overtuigen van het belang van bewegen, maar ook weet hoe je ze in beweging krijgt. Iemand die oprecht enthousiast is als mensen het oppakken.

Zie jij jezelf terug in bovenstaande vacature? Dan zijn we op zoek naar jou! We bieden je een sportieve werksfeer, de leukste collega’s en vele andere voordelen. Ben je minimaal 18 jaar en heb je zin in een uitdaging? Mail je CV en een korte toelichting waarom we jou moeten spreken naar michel@fulloflife.nl

Vacature Spinning instructeur

10-06 | Vacature Spinning instructeur

Wil jij ons team komen versterken en werken in de leukste club van Castricum/Limmen en omstreken?

Heb je affiniteit met fietsen, indoor spinning en vind je het leuk om anderen te helpen/ondersteunen om het fietsen naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor onze locaties Full of Life Limmen en Castricum zijn wij op zoek naar een spinning instructeur/instructrice.

Wij zoeken iemand met een passie voor fietsen die het leuk vindt een groep mensen te ‘entertainen’ en te motiveren tijdens een fanatieke les. Ervaring met fietsen/spinning is een pre, lesgeefervaring is fijn maar indien je hierover niet beschikt kun je intern door ons opgeleid worden. Beschikbaar in de ochtenden en avonden.

Onze nieuwe spinning instructeur is:

Een motivator die iedereen in beweging krijg ongeacht het ervarings- en energieniveau van de mensen die je traint. Iemand die klanten niet alleen kan overtuigen van het belang van bewegen, maar ook weet hoe je ze in beweging krijgt. Iemand die oprecht enthousiast is als mensen het oppakken.

Zie jij jezelf terug in bovenstaande vacature? Dan zijn we op zoek naar jou! We bieden je een sportieve werksfeer, de leukste collega’s en vele andere voordelen. Ben je minimaal 18 jaar en heb je zin in een uitdaging? Mail je CV en een korte toelichting waarom we jou moeten spreken naar michel@fulloflife.nl

Vacature fitness- en groepslesinstructeur

31-05 | Vacature fitness- en groepslesinstructeur

Wil jij ons team komen versterken en bij ons komen werken, dan is dit je kans!

De zoektocht gaat uit naar iemand met de ervaring als fitness instructeur, Personal Training en vaardigheden als lesgeven en schema's maken. Ben jij een echte teamplayer en heb jij geen 9-17 mentaliteit, maar werk je graag in het weekend? Solliciteer dan nu!

Wat wij zoeken is iemand die ervaring heeft met het geven van groepslessen op muziek; zoals spinning, powerhour (pump - lessen) en Body(step)- & shape.
Heb je ervaring met andere lessen, zoals; Circuittraining(function/Kettlebel les), Pilates en/of WOD(Crossfit)? Laat het ons meteen weten!

Mail nu je sollicitatie en CV naar mick@fulloflife.nl en wie weet ben jij straks ook een van onze ervaren trainers binnen ons gezellige team!

*Uren in overleg. 15 uur + is een pré!

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno