Inschrijven

Fysiotherapie & Mensendieck

Naast algemene fysiotherapie beschikken wij over diverse specialisaties binnen onze vestigingen, waardoor u met veel verschillende klachten bij ons terecht kunt

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie Castricum
 
Binnen fysiotherapie Castricum zijn verschillende disciplines werkzaam (fysiotherapeuten en mensendieck therapeuten) met ook weer hun specialismen en kunnen wij aan zowel jong als oud een passende behandeling bieden. Daarnaast werken wij als collega’s graag samen om een patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Fijn voor zowel de therapeuten als patiënt.
 
Door de samenwerking met Full of Life hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van apparatuur en open ruimtes, naast onze behandelkamers. Dit biedt ons de gelegenheid om specifieke, op maat gemaakte, behandelingen aan te bieden. Ook voor sport gerelateerde klachten of herstel na een blessure.
 
Specialismen
 
Fysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Manueel therapie i.o.
  • (Sport) revalidatie 
  • Dry Needling
  • Medical taping
 
Mensendieck
  • Houdingscorrectie
  • Sportrevalidatie
  • Adem en ontspanningstherapie
  • Slaapproblematiek
  • Psychosomatiek
 
Openingstijden:
Maandag 8:00-21:00
Dinsdag 8:00-20:00
Woensdag 8:00-21:00
Donderdag 8:00-20:00
Vrijdag 8:00-20:00
Zaterdag 8:00-13:00
 
Wij hebben geen wachttijden, wij proberen u altijd binnen 48 uur te zien. Spoedgevallen, wanneer mogelijk, dezelfde dag.
 
Vergoeding
Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u het door u verzekerde aantal behandelingen vergoedt. Deze worden door ons direct bij de verzekering gedeclareerd. Heeft u geen aanvullende verzekering of heeft u uw behandelingen verbruikt, gelden de volgende tarieven:
Reguliere behandeling: € 35,00
Intake en onderzoek € 45,00
Behandeling aan huis: € 60,00
 
Contactgegevens:
Telefoon:  0251-672030
WatsApp: 06-57053844
 
Vragen? Stel ze gerust!

 

Fysiotherapie
Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is geschikt voor kinderen van 0 en 18 jaar. Per leeftijd worden (fijne en grof-) motorische en lichamelijke klachten ervaren. Het werkgebied van een kinderfysiotherapeut. Vergoeding: Er worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt, zonder verbruik eigen risico. Daarnaast is er eventueel het aantal uit het aanvullende pakket van de ouder. Chronische indicaties worden 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.

Baby’s (0-2 jaar)

Sommige baby's hebben een extra steuntje in de rug nodig bij het behalen van motorische mijlpalen (zoals buikligging, omrollen, zitten etc.). Ik als kinderfysiotherapeut kan hier bij helpen door met bepaalde oefeningen bewegingen te stimuleren. Maar ook wanneer er juist verkeerd wordt bewogen (bijv. billenschuivers), bij voorkeurshoudingen (welke kunnen leiden tot een afplatting van de schedel), of wanneer er juist helemaal niet wordt bewogen door een te lage spierspanning. Met tips worden ouders en de kleintjes op gang geholpen.

Peuters en kleuters

Tijdens deze leeftijd kan worden gezien dat een kind niet dezelfde vaardigheden laat zien als andere kinderen. Hij of zij kan vaak struikelen of moeite hebben met klimmen, springen, vangen en/of gooien. Bewegingsangst kan ontstaan. Op speelse wijze zullen deze vaardigheden worden aangeleerd. Ook met specifieke vaardigheden (bijv. koppeltje duiken, fietsen) gaan we samen aan de slag. Daarnaast kunnen kinderen met een afwijkende houding/looppatroon of met aangeboren afwijkingen bij mij terecht.

 

Schoolkinderen (6-18 jaar) ?

Op school kunnen kinderen tegen motorische problemen aanlopen waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten tijdens gym of buitenspelen. Voor een kind heel vervelend, met soms grote sociale gevolgen. Ik kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden (gooien/vangen, voetballen etc.) waardoor ze weer zeker worden over bewegen en weer mee durven doen. Ook werk ik met kinderen met schrijfproblemen, orthopedische klachten (knieën, scheenbenen, rug etc.), een afwijkende looppatroon of houding en overgewicht.

 

Kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie

Oefentherapie/Mensendieck

Gezond bewegen? Beter ademen of verminderen van stressklachten? Kies voor Oefentherapie/Mensendieck!

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of  schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Naast klachten door houding of beweging kan stress zijn weerslag hebben in het lichaam.  Ademhalingsklachten of hoofdpijnklachten zijn hier goede voorbeelden van.

De oefentherapeut maakt u bewust van uw eigen fysieke mogelijkheden en coacht u bij het aanleren van gezond beweeggedrag, het verminderen van spanning in uw lichaam en/of het  verbeteren van uw adempatroon. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten  verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Hierbij wordt het hele lichaam betrokken en rekening gehouden met  uw dagelijkse activiteiten. Ervaar zelf wat oefentherapie voor u kan betekenen!

Specialisaties:

Chronische pijnklachten

-          Kom uit de vicieuze cirkel en laat pijn uw leven niet meer bepalen!

Slaapproblemen

-          Minder moe en uitgeput wakker? Beter slapen geeft meer energie, betere concentratie en verbetering van prestaties

Seniorentraining en valpreventie

Sandra Huitenga is Mensendieck therapeut en heeft zich geschoold in het functioneel trainen van ouderen (programma ontwikkeld door TNO), is aangesloten bij het landelijk Netwerk Chronische Pijn en Slaapoefentherapie. Zij behandelt naast houding/bewegingsgerelateerde klachten, spannings- en ademhalingsgerelateerde klachten en werkt op haptonomische basis.
 

 

Oefentherapie/Mensendieck
Oefentherapie/Mensendieck

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Deze overgevoelige verhardingen in spierstrengen kunnen o.a. karakteristieke uitstraling geven ten gevolge van overbelasting en trauma.

Dry Needling kan in dat geval een effectieve behandelmethode zijn om de klacht op te lossen.

 

Dry Needling
Dry Needling

Manuele therapie

Manueel therapie (i.o.)

 

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van gewrichten van het lichaam. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken die door de manueeltherapeut wordt uitgevoerd, het geven van adviezen en begeleiding in gezond bewegen en oefenen.

 

U kunt bij de manueeltherapeut onder andere terecht voor:

-       Nekklachten

-       Rugklachten

-       Heupklachten

-       Schouderklachten

-       Elleboogklachten

-       Knieklachten

-       Artrose

 

Op dit moment volgt onze collega Jeremy de opleiding tot manueeltherapeut. U kunt gerust bij hem langs voor adviezen en onderzoek. Bij specifieke manuele technieken die hij nog niet mag uitvoeren, zal hij u doorsturen naar een manueeltherapeut die hiervoor bekwaam is.

 

Manuele therapie
Manuele therapie

Zwanger, gezond en Fit!

Voor een zwangere is het van essentieel belang gezond en fit door de zwangerschap te gaan! Belangrijk om met zo min mogelijk pijn (klachten) het tot het eind van de zwangerschap te brengen, maar ook om de bevalling soepeler te laten verlopen en na de bevalling sneller te herstellen!

In samenwerking met de GDD wordt bij Full of Life Castricum de cursus Zwanger, gezond en fit aangeboden. Een cursus van 8 lessen (7 voor en 1 na de bevalling), welke jou voorbereiden op de bevalling, maar ook zorgt dat je fit en sterkt de bevalling tegemoet ziet.

Want wat staat je eigenlijk allemaal te wachten? Wat gebeurt er in je lichaam? Wanneer weet je dat de daadwerkelijke bevalling gestart is? En hoe vang ik mijn weeën op? 

Tijdens de cursus worden al deze onderwerpen uitgebreid besproken, om jou een zo’n goed mogelijk beeld te geven. Naast de gegeven informatie en adviezen bestaat een groot deel van de les uit sporten, gericht op het sterker maken van de spieren welke voor een zwangere vrouw van belang zijn. Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat rug- en/of bekkenklachten voorkomen worden, of verminderen. Het sporten is voor alle zwangere vrouwen toegankelijk, sportief of niet. De oefeningen kunnen naar niveau worden aangepast, dus schroom niet!

 

De cursussen worden gegeven door:

Rosanne Bol en Sandra Huitenga

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust contact met ons op of kijk op: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursus-zwanger--gezond-en-fit.aspx

 

Zwanger, gezond en Fit!
Zwanger, gezond en Fit!

Ons team

Afspraak maken?


Het laatste nieuws

Informatie met betrekking tot verscherpte maatregelen regering.

15-03 | Informatie met betrekking tot verscherpte maatregelen regering.

Beste leden,
In navolging van de verscherpte maatregelen omtrent het Corona virus zullen wij in elk geval gesloten zijn t/m 6 april 2020. We hopen jullie na die tijd weer op onze locaties van dienst te kunnen zijn. Voor nu zullen wij elke dag workouts plaatsen op onze Facebook pagina, YouTube kanaal en Instagram.

Ook zullen we u informeren op gebied van ontspanning, voeding en allerlei tips binnen ons vakgebied. Blijf in beweging. Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen. Hopelijk zien we elkaar snel weer op een van de locaties! Wij zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Wanneer de situatie zal veranderen informeren wij u via website, nieuwsbrief en social media. Ook beraden wij ons op een mogelijke manier van compenseren, hier komen wij in een later bericht op terug.
 
Met sportieve groet,
Team Full of Life

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno