0

Nog geen producten toegevoegd.

.
Algemene Informatie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Naast algemene fysiotherapie beschikken wij over diverse specialisaties binnen onze vestigingen, waardoor u met veel verschillende klachten bij ons terecht kunt

Openingstijden
Maandag 8:00-21:00
Dinsdag 8:00-20:00
Woensdag 8:00-21:00
Donderdag 8:00-20:00
Vrijdag 8:00-20:00
Zaterdag 8:00-13:00

Wij hebben geen wachttijden, wij proberen u altijd binnen 48 uur te zien. Spoedgevallen, wanneer mogelijk, dezelfde dag.

Vergoeding
Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u het door u verzekerde aantal behandelingen vergoedt. Deze worden door ons direct bij de verzekering gedeclareerd. Heeft u geen aanvullende verzekering of heeft u uw behandelingen verbruikt, gelden de volgende tarieven:

Particuliere tarieven Fysiotherapie en Oefentherapie:
Reguliere behandeling: €41,00
Intake en onderzoek: €52,00
Behandeling aan huis: €67,50
Manueeltherapie: €52,00
Kinderfysiotherapie: €52,00

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: fysiocastricum@fulloflife.nl
Whatsapp: 06-57053844

 

Algemene Informatie
Algemene Informatie

Fysiotherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Binnen fysiotherapie Castricum zijn verschillende disciplines werkzaam (fysiotherapeuten en mensendieck therapeuten) met ook weer hun specialismen en kunnen wij aan zowel jong als oud een passende behandeling bieden. Daarnaast werken wij als collega’s graag samen om een patiënt de beste zorg te kunnen bieden. Fijn voor zowel de therapeuten als patië

Door de samenwerking met Full of Life hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van apparatuur en open ruimtes, naast onze behandelkamers. Dit biedt ons de gelegenheid om specifieke, op maat gemaakte, behandelingen aan te bieden. Ook voor sport gerelateerde klachten of herstel na een blessure.

Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling wordt toegepast door fysiotherapeuten en manueel therapeuten bij triggerpoint behandelingen.

Sport Revalidatie

Sport Revalidatie

Een (sport) blessure opgelopen? Wij kunnen u weer op u gewenste niveau terug helpen.

Chronische klachten

CHRONISCHE KLACHTEN

Pre- & postoperatief

PRE- & POSTOPERATIEF

Oefentherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

De oefentherapeut helpt je met het behandelen en voorkomen van blessures en klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Mogelijk herken je de nekpijn na een werkdag achter je bureau, de rugpijn bij lang staan of zitten, pijn in je been tijdens bukken of tillen. Maar ook als je lange tijd te veel van jezelf gevraagd hebt, door drukte op het werk of stress in de thuissituatie, kan overbelasting zijn tol eisen in het lichaam.

Oefentherapie Mensendieck is een holistische therapie. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar naar het gehele houdings-en beweeggedrag. Door dit in kaart te brengen wordt er gezocht naar welke factoren de oorzaak van jouw klachten kunnen zijn. Dit kunnen lichamelijke factoren zijn (zoals je houding of manier van bewegen), sociale factoren (denk aan ergonomie, omgang met je omgeving) of stressfactoren (overbelasting op emotioneel/mentaal niveau). Voor inzicht in de oorzaak van je klacht kan er een gericht plan gemaakt worden voor herstel. Het bewust worden van je eigen beweegpatronen en hoe je hier mee omgaat zijn hierin een belangrijk onderdeel.

Na het in kaart brengen van het houdings-en beweeggedrag wordt er gezamenlijk een plan opgesteld. Hierbij wordt geprobeerd zo dicht mogelijk bij de patiënt te blijven, zodat de adviezen en oefeningen zo goed mogelijk in het dagelijks leven kunnen worden geïmplementeerd.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: fysiocastricum@fulloflife.nl

Houding correctie

Intro

Adem- & ontspannigsoefeningen

Dysfunctioneel ademhalen

Disfunctioneel ademen betekent letterlijk verkeerd ademen. De ademhaling past niet meer bij de activiteit die je op dat moment doet. Zo kan het zijn dat je een onregelmatige ademhaling hebt, overmatig moet zuchten, adempauzes ervaart of dat de ademhaling voornamelijk in de borst plaats vindt.

Slaap therapie

Intro

Kinderfysiotherapie

Online afspraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Kinderfysiotherapie is geschikt voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Per leeftijd worden (fijne en grof-) motorische en lichamelijke klachten ervaren. Het werkgebied van een kinderfysiotherapeut.

Vergoeding
Er worden 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt, zonder verbruik van eigen risico. Daarnaast is er eventueel het aantal uit het aanvullende pakket van de ouder. Chronische indicaties worden 100% vergoedt vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering.

Contactgegevens
Telefoon: 0251-672030
Email: rosanne@fulloflife.nl

Baby's 0-2 jaar

Baby's 0-2 jaar

Sommige baby's hebben een extra steuntje in de rug nodig bij het behalen van motorische mijlpalen (zoals buiklig, omrollen, gaan zitten, staan etc). Ik als kinderfysiotherapeut kan hier bij helpen door met bepaalde oefeningen bewegingen te stimuleren. Maar ook wanneer er juist verkeerd wordt bewogen (bijv. billenschuivers), bij voorkeurshoudingen (welke kunnen leiden tot een afplatting van de schedel), of wanneer er juist helemaal niet wordt bewogen door een te lage spierspanning.  Met tips worden ouders en de kleintjes op gang geholpen.

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Peuters & kleuters 2-6 jaar

Tijdes deze leeftijd kan worden gezien dat een kind niet dezelfde vaardigheden aat zien als andere kinderen. Hij of zij kan vaak struiklene of moeite hebben met klimmen, springen, vangen en/of gooien. Bewegingsangst kan ontstaan. Op speelse wijze zullen deze vaardigheden worden aangeleerd. Ook met specifieke vaardigheden (bijv. koppeltje duiken, fietsen) gaan we samen aan de slag. Daarnaast kunnen kinderen met afwijkende houding/looppatroon of met aangeboren afwijkingen bij mij terecht.

Schoolkinderen 6-18 jaar

Op school kunnen kinderen tegen motorsiche problemen aanlopen waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten tijdens gym of buitenspelen. Voor eenkind heel vervelend, met soms grote sociale gevolgen. Ik kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden (gooien/vangen, voetballen, touwtjespringen, snel wenden/keren etc.) waardoor ze weer zeker worden over bewegen en weer mee durven doen met leeftijfdsgenoten. Ook werk ik met kinderen met schrijfproblemen, orthopedische klachten (van knieën, scheenbenen, rug, heupen etc.), een afwijkend looppatroon of houding en overgewicht.

Manuele therapie

Online afpsraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van gewrichten van het lichaam. Manuele therapie richt zich op het verbeteren van de bewegingsvrijheid en afname van pijn. Behandeling bestaat uit specifieke manuele technieken die door de manueeltherapeut wordt uitgevoerd, het geven van adviezen en begeleiding in gezond bewegen en oefenen.

U kunt bij de manueeltherapeut onder andere terecht voor:
-       Nekklachten
-       Rugklachten
-       Heupklachten
-       Schouderklachten
-       Elleboogklachten
-       Knieklachten
-       Artrose

Onze manueeltherapeut is Halbe Kooter. Heeft u specifieke vragen? Neem dan contact op via halbe@fulloflife.nl.
Of maak een afspraak via bovenstaande link. Liever even telefonisch contact? Bel 0251-672030

 

Manuele therapie
Manuele therapie

Chronische Pijn

Online afpsraak maken
Geen beschikbare tijd of tijd die uitkomt?
Neem contact op, dan helpen we u alsnog aan een geschikte tijd.

Wat is chronische pijn?

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandelen van de oorzaak, gaat deze pijn weer over.

Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn:

  • Wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan.
  • Er geen één op één relatie (meer) is met het oorspronkelijke letsel.

Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Dit is in iedere situatie anders. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in de persoonlijke situatie.

 

Behandeling

Tijdens de behandeling brengen we samen met jou in kaart wat chronische pijn en de gevolgen daarvan voor jou betekent en op welke manier je hier anders mee om kunt gaan.

Omdat iedere persoon chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. Ook de behandelduur wisselt per persoon. Je leert vaardigheden aan die je helpen bij het omgaan met chronische pijn.

Behandeldoelen

De behandeling richt zich erop:

  • Educatie over wat chronische pijn is.
  • Het leren omgaan met de pijn.
  • Beter kunnen functioneren in het dagelijks leven
  • Vertrouwen (terug) krijgen in het eigen lichaam.
  • Het verbeteren van de kwaliteit van leven.

 

Chronische Pijn
Chronische Pijn

Zwanger, gezond & fit

Voor een zwangere is het van essentieel belang gezond en fit door de zwangerschap te gaan! Belangrijk om met zo min mogelijk pijn (klachten) het tot het eind van de zwangerschap te brengen, maar ook om de bevalling soepeler te laten verlopen en na de bevalling sneller te herstellen!

In samenwerking met de GDD wordt bij Full of Life Castricum de cursus Zwanger, gezond en fit aangeboden. Een cursus van 8 lessen (7 voor en 1 na de bevalling), welke jou voorbereiden op de bevalling, maar ook zorgt dat je fit en sterkt de bevalling tegemoet ziet.

Want wat staat je eigenlijk allemaal te wachten? Wat gebeurt er in je lichaam? Wanneer weet je dat de daadwerkelijke bevalling gestart is? En hoe vang ik mijn weeën op? 

Tijdens de cursus worden al deze onderwerpen uitgebreid besproken, om jou een zo’n goed mogelijk beeld te geven. Naast de gegeven informatie en adviezen bestaat een groot deel van de les uit sporten, gericht op het sterker maken van de spieren welke voor een zwangere vrouw van belang zijn. Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat rug- en/of bekkenklachten voorkomen worden, of verminderen. Het sporten is voor alle zwangere vrouwen toegankelijk, sportief of niet. De oefeningen kunnen naar niveau worden aangepast, dus schroom niet!

 

De cursussen worden gegeven door Rosanne Bol 

Meer informatie of aanmelden? Neem gerust contact met ons op of kijk op: https://www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen-en-bijeenkomsten/cursus-zwanger--gezond-en-fit.aspx

Maar vragen mogen ook altijd gesteld worden via rosanne@fulloflife.nl

 

 

Zwanger, gezond & fit
Zwanger, gezond & fit

Ons team

Team Fysiotherapie Castricum

Wij vormen een team van fysiotherapeuten en een oefentherapeut, die ieder weer gespecialiseerd zijn! Hoe ideaal is dat? Veel specialisten onder één dak! Voordeel hiervan is dat wij patiënten de zorg kunnen bieden die zij nodig hebben, en samenwerken om een kwalitatief goed behandeltraject neer te zetten.

Afspraak maken?


Het laatste nieuws

Rijksweg Limmen herinrichting

23-03 | Rijksweg Limmen herinrichting

Vanaf 27 maart 2023 gaat de Rijksweg Limmen op de schop. Vanaf het tankstation ten noorden van de kruising met de Zeeweg Castricum tot aan de Nieuwelaan bij de gemeentegrens Heiloo. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en vertraging. Omwonenden kunnen last hebben van de werkzaamheden.

Vanuit de gemeente en projectleiding is ons verzekerd dat wij te allen tijde bereikbaar blijven. Wel zult u rekening moeten houden met mogelijke vertraging en enige hinder.

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno