0

Nog geen producten toegevoegd.

Yoga

Deze oud Indische filosofie betekent letterlijk vereniging.

Het verenigen van het lichaam en de geest brengt je in evenwicht en maakt sterker, rustiger en gefocust. Door een combinatie van bewegings-, ademhalings- en meditatie oefeningen wordt Yoga gezien als één van de meest effectieve manieren om stress te verminderen. Iemand die regelmatig yoga doet voelt zich niet alleen veel beter en vol energie, maar ook geestelijk rustiger, beter in staat om problemen op te lossen en helder na te denken. Door in contact te komen met je lichaam ontmoet je dat wat op zoek is naar balans en eenheid.

De fysieke yoga die we uitvoeren vindt zijn basis in de Hatha yoga, de asana practice welke aangevuld wordt met ademhalingstechnieken, mindfulness en meditatie. In een actieve vorm waarbij je spierkracht en conditie aanspreekt noemen we dit een Yang vorm van yoga zoals Vinyasa. Een yoga practice die meer inspeelt op rust, herstel en loslaten van spanning in lichaam en geest noemen we Yin.

Wederom, yin en yang in balans, in vereniging.

Lessen

Vinyasa

Wat is Vinyasa yoga?
Vinyasa betekent letterlijk, in een bepaalde plaats neerleggen Een dynamische en soms krachtige vorm van yoga die het fysieke lichaam gebruikt als toegangspoort. Adem en beweging synchroon, meditatie in beweging. Je werkt aan het krachtiger en leniger maken van je lichaam, bevorderen van concentratie en een aandachtige manier van ademhaling. Full of life biedt verschillende stijlen en vormen passend bij jouw ervaring, doel en gemoedstoestand.

 

Vinyasa
Vinyasa

Hot Yoga

Waarom Hot Yoga?
De prachtige yoga studio van vestiging Castricum beschikt over infrarood panelen waarmee we in staat zijn verwarmde ofwel hot yoga aan te bieden. Een extra dimensie aan je yogales. De warmte vraagt je meer te concentreren op de ademhaling en spreekt uithoudingsvermogen aan. Ook brengt het je dieper in het loslaten van spanning en bevordert lenigheid.

 

Hot Yoga
Hot Yoga

Vinyasa Flow

Vinyasa flow:
Bewegend op het ritme van je in- en uitademing ga je door een serie houdingen die steeds terugkeren naar de zonnegroet. Je hartslag gaat omhoog en alle spieren in het lichaam worden aangesproken. Meditatie en Pranayama (ademhalingsoefeningen) zijn altijd onderdeel van een Vinyasa les. Deze les is voor mensen die al wat ervaring met yoga hebben. Heb je nog geen ervaring en wil je wel graag deze les volgen, geen probleem. Laat het de teacher weten.

 

Vinyasa Flow
Vinyasa Flow

Power Vinyasa

Power Vinyasa:
Een dynamische les voor de sportieve yogi’s onder ons! Een afwisseling in verschillende yoga houdingen met een focus op kracht en versterken van spieren. Tegen het einde van de les, worden de bewegingen minder krachtig en is er meer aandacht voor flexibiliteit. Het is fijn als je al ervaring met yoga hebt voordat je met deze les mee gaat doen.

 

Power Vinyasa
Power Vinyasa

Vinyasa Core Flow

Vinyasa Core flow:
Een korte intense Yoga les met de focus op het bewegen en versterken van je core spieren, de buik, bekken, rug. Fysiek maar ook zeker mentaal soms uitdagend, oog in oog met je eigen innerlijke kracht.

 

Vinyasa Core Flow
Vinyasa Core Flow

Asthanga yoga

Asthanga yoga:
Deze klassieke, krachtige vorm van Vinyasa volgt een vaste set aan houdingen met wederom de zonnegroet als terugkerend geheel. Door het beoefenen van iedere keer een soortgelijke serie werk je naast aan kracht en concentratie ook aan een flow, een meditatie in beweging. Ook kan het je helpen in het opbouwen van een eigen thuis yoga practice. Een les voor zowel beginners als gevorderden zo lang enige fysieke kracht aanwezig is.

 

Asthanga yoga
Asthanga yoga

Rug, schouder, nek yoga

Rug, schouder, nek yoga:
Mobiliteit, flexibiliteit en kracht met een focus op de rug, schouders en nek. In de les komen zowel yin als yang elementen naar voren om het lichaam zowel te activeren als te ontspannen. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende "props": de yoga strip, bolsters, een yogariem, blokken en dekens om het lichaam te ondersteunen. Toegankelijk voor iedereen ongeacht ervaring. Overleg bij (gediagnostiseerde) rugklachten vooraf met de teacher.

 

Rug, schouder, nek yoga
Rug, schouder, nek yoga

Gentle flow yoga

Gentle flow yoga:
Een vinyasa flow waarin de Yang en Yin elementen elkaar afwisselen. De les start zacht en bouwt op naar meer activiteit waarbij krachtige houdingen in een flow uitgevoerd worden.  Afhankelijk van het moment van de dag werkt de les naar een dynamische zonnegroet of naar een lange ontspannen savasana of meditatie aan het einde van een dag. Vanuit rust naar activatie en herstel. Het niveau is toegankelijk voor ieder lichaam en iedere conditie.  

 

Gentle flow yoga
Gentle flow yoga

Hatha yoga

Hatha Yoga :
Ha-Tha, de vereniging van de zon en de maan. Een complete vorm van yoga die aandacht heeft voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van het leven. Met aandacht en bewustwording voel je wat er in je lichaam en geest gebeurt en leer je je grenzen te herkennen en verkennen. Dit middels losstaande houdingen die ook in een flow gegeven kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de zonnegroeten. Hatha yogalessen zijn voor iedereen geschikt en ook toegankelijk als je herstelt van een blessure, operatie of burn-out.

 

Hatha yoga
Hatha yoga

Yin yoga

Yin Yoga:
Bij Yin Yoga blijf je doorgaans langere tijd in een houding, soms wel tot 5 minuten. Door je lichaam te ondersteunen met bolsters en kussentjes nodig je je lichaam uit op een diepere laag los te laten en te ontspannen en spreek je naast je spieren ook de banden, ligamenten, bindweefsel en fascia aan. Yin yoga is niet altijd alleen maar prettig. Blessures, stress en emoties zetten zich vast in je lichaam en deze houdingen helpen je deze vastgezette energie weer te laten stromen. Yin yoga nodigt lichaam en geest uit tot diepe rust en stilte waardoor het de tijd krijgt voor het verwerken van indrukken en ervaringen die je geparkeerd hebt. Yin yoga is voor iedereen toegankelijk.

 

Yin yoga
Yin yoga

Restoratieve yoga

Restoratieve Yoga:
Uitrusten, herstellen, stretchen en opladen; dat zijn de hoofdelementen binnen Restorative Yoga. De naam Restorative zegt het al; herstel yoga. Naast de activiteit van intensieve sport is bewuste rust en herstel voor lichaam en geest een welkome afwisseling en een kans om weer nieuwe energie op te doen. Toegankelijk voor iedereen.

 

Restoratieve yoga
Restoratieve yoga

Yoga Nidra

Yoga Nidra:
De slaap van de Yogi. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap. Middels een geleide meditatie word je begeleid naar een staat van ontspanning die ligt tussen waak en slaap. Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning van lichaam en geest, die het mogelijk maakt om in een half uurtje lichamelijk, geestelijk én emotioneel volkomen te ontspannen.

 

Yoga Nidra
Yoga Nidra

Pilates

Pilates Basics
Dit is een les van een uur, waarbij een variatie aan pilates oefeningen wordt aangeboden. Heb je specifieke klachten? Geef dit aan bij de docent, zodat zij hier rekening mee kan houden en opties en advies aan kan bieden bij bepaalde oefeningen. Er is tijd voor verdieping en uitleg van de oefeningen.

Pilates Flow (30 minuten)
Dit is een les van een half uur. Hierbij werken we een serie van pilates oefeningen af in een doorgaande flow. De intensiteit ligt hierdoor hoger dan bij de ‘Pilates Basics’. Begint u net? Doe dan eerst met de ‘Pilates Basics’ mee, omdat het van belang is de oefeningen te begrijpen en onder de knie te hebben, wanneer we ze in hoger tempo aan elkaar koppelen.

 

Pilates
Pilates

Beach Yoga Flow

Deze les start op het strand van Castricum en er word verzameld voor het hotel van Zoomers.

Het is een yoga flow serie gevolgd door ademhalingsoefeningen en daarna de optie om een frisse duik te nemen in zee.

 

Beach Yoga Flow
Beach Yoga Flow

rooster

Naar beneden

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno