0

Nog geen producten toegevoegd.

Yoga

Deze oud Indische filosofie betekent letterlijk vereniging. Het verenigen van het lichaam en de geest brengt je in evenwicht en maakt sterker, rustiger en gefocust. Door een combinatie van bewegings-, ademhalings- en meditatie oefeningen wordt Yoga gezien als één van de meest effectieve manieren om stress te verminderen. Iemand die regelmatig yoga doet voelt zich niet alleen veel beter en vol energie, maar ook geestelijk rustiger, beter in staat om problemen op te lossen en helder na te denken. Door in contact te komen met je lichaam ontmoet je dat wat op zoek is naar balans en eenheid.

Lessen

Hot Yoga

Waarom Hot Yoga?
De prachtige yoga studio van vestiging Castricum beschikt over infrarood panelen waarmee we in staat zijn verwarmde ofwel hot yoga aan te bieden. Een extra dimensie aan je yogales. De warmte vraagt je meer te concentreren op de ademhaling en spreekt uithoudingsvermogen aan. Ook brengt het je dieper in het loslaten van spanning en bevordert lenigheid.

 

Hot Yoga
Hot Yoga

Vinyasa Flow

Vinyasa flow:
Bewegend op het ritme van je in- en uitademing ga je door een serie houdingen die steeds terugkeren naar de zonnegroet. Je hartslag gaat omhoog en alle spieren in het lichaam worden aangesproken. Meditatie en Pranayama (ademhalingsoefeningen) zijn altijd onderdeel van een Vinyasa les. Deze les is voor mensen die al wat ervaring met yoga hebben. Heb je nog geen ervaring en wil je wel graag deze les volgen, geen probleem. Laat het de teacher weten.

 

Vinyasa Flow
Vinyasa Flow

Hot Core Flow

Vinyasa Core flow:
Een korte intense Yoga les met de focus op het bewegen en versterken van je core spieren, de buik, bekken, rug. Fysiek maar ook zeker mentaal soms uitdagend, oog in oog met je eigen innerlijke kracht.

 

Hot Core Flow
Hot Core Flow

Rug, schouder, nek yoga

Rug, schouder, nek yoga:
Mobiliteit, flexibiliteit en kracht met een focus op de rug, schouders en nek. In de les komen zowel yin als yang elementen naar voren om het lichaam zowel te activeren als te ontspannen. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende "props": de yoga strip, bolsters, een yogariem, blokken en dekens om het lichaam te ondersteunen. Toegankelijk voor iedereen ongeacht ervaring. Overleg bij (gediagnostiseerde) rugklachten vooraf met de teacher.

 

Rug, schouder, nek yoga
Rug, schouder, nek yoga

Gentle yoga

Gentle flow yoga:
Een vinyasa flow waarin de Yang en Yin elementen elkaar afwisselen. De les start zacht en bouwt op naar meer activiteit waarbij krachtige houdingen in een flow uitgevoerd worden.  Afhankelijk van het moment van de dag werkt de les naar een dynamische zonnegroet of naar een lange ontspannen savasana of meditatie aan het einde van een dag. Vanuit rust naar activatie en herstel. Het niveau is toegankelijk voor ieder lichaam en iedere conditie.  

 

Gentle yoga
Gentle yoga

Yin yoga

Yin Yoga:
Bij Yin Yoga blijf je doorgaans langere tijd in een houding, soms wel tot 5 minuten. Door je lichaam te ondersteunen met bolsters en kussentjes nodig je je lichaam uit op een diepere laag los te laten en te ontspannen en spreek je naast je spieren ook de banden, ligamenten, bindweefsel en fascia aan. Yin yoga is niet altijd alleen maar prettig. Blessures, stress en emoties zetten zich vast in je lichaam en deze houdingen helpen je deze vastgezette energie weer te laten stromen. Yin yoga nodigt lichaam en geest uit tot diepe rust en stilte waardoor het de tijd krijgt voor het verwerken van indrukken en ervaringen die je geparkeerd hebt. Yin yoga is voor iedereen toegankelijk.

 

Yin yoga
Yin yoga

Yoga Nidra

Yoga Nidra:
De slaap van de Yogi. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap. Middels een geleide meditatie word je begeleid naar een staat van ontspanning die ligt tussen waak en slaap. Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepte ontspanning van lichaam en geest, die het mogelijk maakt om in een half uurtje lichamelijk, geestelijk én emotioneel volkomen te ontspannen.

 

Yoga Nidra
Yoga Nidra

Pilates

Pilates Basics
Dit is een les van een uur, waarbij een variatie aan pilates oefeningen wordt aangeboden. Heb je specifieke klachten? Geef dit aan bij de docent, zodat zij hier rekening mee kan houden en opties en advies aan kan bieden bij bepaalde oefeningen. Er is tijd voor verdieping en uitleg van de oefeningen.

Pilates Flow (30 minuten)
Dit is een les van een half uur. Hierbij werken we een serie van pilates oefeningen af in een doorgaande flow. De intensiteit ligt hierdoor hoger dan bij de ‘Pilates Basics’. Begint u net? Doe dan eerst met de ‘Pilates Basics’ mee, omdat het van belang is de oefeningen te begrijpen en onder de knie te hebben, wanneer we ze in hoger tempo aan elkaar koppelen.

 

Pilates
Pilates

rooster

Naar beneden

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno