0

Nog geen producten toegevoegd.

Inschrijven

Groepslessen

Je kunt altijd een keer deelnemen om te kijken of een les bij je past. Als je blijvend wil deelnemen aan 1 of meerdere groepslessen kun je dit doen met één van de All-in Abonnementen.

Lessen

Power Hour

Power Hour is een fitness workout waarbij met behulp van een stang en gewichten alle spiergroepen aangepakt worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de barbell (stang).

De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren, maakt het de ideale training om snel "in shape" te komen. Power Hour is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell kan immers in gewicht variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Power Hour
Power Hour

Spinning

Velen van u heeft vast wel eens van spinning gehoord of er een keer aan meegedaan. Spinning is een pittige training speciaal gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Vanwege de focus op uithoudingsvermogen zorgt het voor een goede bloedsomloop, versterking van het hart en soepele spieren.Spinning wordt over het algemeen als zwaar ervaren, maar uiteindelijk bepaal je zelf het tempo en de weerstand. Wanneer je een keer niet mee kunt met een versnelling, blijf je gewoon op je eigen tempo verder fietsen. Dit geeft de gelegenheid om op je eigen niveau te beginnen en deze met de tijd te laten groeien.

Virtuele Spinning

Bij ‘normale’ spinning wordt de training geleid door een instructeur. De instructeur is aanwezig om iedereen te stimuleren, maar ook om een handje te helpen met het bepalen van jouw niveau. Bij virtuele spinning is dit niet het geval. Onder begeleiding van een programma zal u virtueel door verschillende berggebieden heen fietsen. De aanwijzingen worden ook virtueel aangegeven door een instructeur die op het scherm te zien is. Tevens bevat de training een warming up en een cool down

 

Spinning
Spinning

Pilates

Door middel van grondoefeningen wordt geprobeerd de rompstabilisatie te verbeteren. Pilates focust zich met name op de buik- en rugspieren, schoudergordel en bekkengebied.

Het is belangrijk om de oefeningen zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren, daardoor wordt er zo functioneel mogelijk getraind. 

Deze les is geschikt voor mannen/vrouwen en alle leeftijden. Het is namelijk voor iedereen belangrijk om een sterke romp te hebben, mede om rugklachten te voorkomen.

 

Pilates
Pilates

Function

Het betreft(veelal) 6 verschillende oefeningen die uitgevoerd worden in een circuitvorm. Er wordt een hoop materiaal gebruikt dat bij een normale training niet voortkomt. Zo kunt u denken aan een kettlebell, power bag, loopladder voor uw motoriek, boks zakken etc.

De oefeningen worden per week zwaarder gemaakt of uitgebreid en om de maand wordt er een geheel nieuw schema gehanteerd. Alle oefeningen zijn zeer functioneel en helpen u bij dagelijkse bewegingen. Het is gericht op een atletische bouw met de nadruk op snelheid en het technisch goed uitvoeren van oefeningen.

 

Function
Function

CombiFit

Een gevarieerde les. Spinning, boksen, aerobics en pilates komen terug in de groepsles. Geschikte les voor zowel een beginnende sporter als een gevorderde.

Uithoudingsvermogen, coördinatie & kracht komen elke les terug. Opzwepende muziek tijdens het actieve deel in de les en rustigere muziek tijdens het onderdeel pilates.

 

 

 

 

 

 

CombiFit
CombiFit

Core Training

Core training vergroot je rompstabiliteit. Een sterke rompstabiliteit heeft veel voordelen, denk aan:  verkleining kans op rugklachten, beter evenwicht en coördinatie, krachtig en soepel bewegen. Tijdens onze core trainingen letten we op de houding, uitvoering en intensiteit.

Wanneer je vaker meedoet zul je oefeningen herkennen en beter kunnen uitvoeren. Daarnaast proberen onze instructeurs je steeds te verrassen door accenten in oefeningen te wijzigen! 

 

Core Training
Core Training

Senioren Fit

Naarmate je ouder wordt kan de dagelijkse beweging op een dag wat gaan afnemen. Gevolg hiervan is dat uw uithoudingsvermogen en spierkracht achteruit gaan. In de senioren fit lessen besteden we hier onder andere aandacht aan. 

Ook besteden we aandacht aan uw lenigheid en coördinatie en zorgen we voor veilige en gevarieerde oefeningen. De les is altijd onder begeleiding van een instructeur. Na de les gezellig een kop koffie of thee!

 

Senioren Fit
Senioren Fit

Kettlebel Training

Kettlebell trainingen zijn echte ‘full body workouts’, je traint je hele lichaam met één training. In tegenstelling tot de meeste andere fitness oefeningen gebruik je voor kettlebell oefeningen heel veel spiergroepen tegelijk. Doordat je een gewicht gebruikt, zal de algehele spierkracht toenemen. Daarnaast zorgt de intensiteit van de oefeningen al heel snel voor een verbetering van je uithoudingsvermogen.

 

Kettlebel Training
Kettlebel Training

Running

In de looptrainingen besteden we aandacht aan de houding, looptechniek, snelheid, kracht en duur. De gevarieerde trainingen die je uitdagen, zodat je beter en sneller gaat lopen! Aantal keer per jaar doen we mee aan diverse trimlopen. Hierbij moet je denken de Alkmaar City Run, Dam tot Dam loop en de halve marathon van Egmond! De training wordt gegeven op woensdagavond. Wanneer we ons voorbereiden op een "wedstrijd" dan wordt er in overleg met de groep ook op zaterdag of zondag gezamenlijk getraind.

 

Running
Running

Yoga

Deze oud Indische spirituele discipline betekent letterlijk vereniging. Door lichaam en geest samen in evenwicht te brengen, wordt u sterker en rustiger. Door een combinatie van bewegings-, ademhalings- en meditatie oefeningen wordt Yoga gezien als één van de meest effectieve manieren om stress te verminderen. De mensen die dit regelmatig doen voelen zich niet alleen veel beter en vol energie, maar zij voelen zich ook geestelijk rustiger, zijn beter in staat om problemen op te lossen en helder na te denken. 

 

Yoga
Yoga

Bodyshape

Een leuke gevarieerde les waarbij conditietraining en krachttraining aan bod komt. We beginnen met een aerobicworkout. De lessen varieren enorm met bijvoorbeeld een leuke Latin of Dance workout of we trainen meer gericht een aantal spiergroepen,of de warming up is iets korter en trainen we alle spiergroepen in de les. Hierdoor blijft de les leuk en ook erg functioneel. Iedereen kan aan deze les deelnemen.

 

Bodyshape
Bodyshape

Jeugdfitness

Jeugdfitness is voor jongeren tussen de 9 en 14 jaar die ook graag wat aan hun algemene uithoudingsvermogen, techniek, motoriek en kracht willen doen. In een groep van maximaal 15 personen wordt er daarom 1 uur getraind onder begeleiding van een instructeur. Tijdens dit uur zullen alle fitnessapparaten, van cardio tot kracht, aan bod komen. Daarnaast worden de buik en onderrug getraind door middel van losse oefeningen en zullen zij leren om te gaan met materialen als Kettlebells, Powerbags, Barbells, Dumbbells etc. 

 

Jeugdfitness
Jeugdfitness

Bootcamp

Met de natuur om de hoek wil Full of Life zich ook richten op conditietraining in de buitenlucht. Dit wil zeggen oefeningen door middel van gebruik te maken van de omgeving en natuur. Dit houdt in dat we spierversterkende oefeningen uitvoeren met het accent op benen, armen, buik etc. Ook wordt er aandacht besteedt aan een beter uithoudingsvermogen en een correct gebruik van het lichaam. En dit alles in de frisse buitenlucht onder begeleiding van ervaren instructeurs. Wij starten vanaf de sportschool waar voldoende en gratis parkeergelegenheid is.

 

Bootcamp
Bootcamp

Crosspower

Een uitdagende training voor het hele lichaam. In de training werk je verschillende circuits af en train je verschillende motorische vaardigheden: kracht, snelheid en coördinatie. De training zorgt voor vetverbranding en verbetering van je uithoudingsvermogen.

Onder andere de volgende onderdelen worden verwerkt in de trainingen:

  • Bodyweight oefeningen
  • Vormen van hardlopen
  • Boks vormen(cardio/HIIT)
  • Plyometrie oefeningen
  • Kettlebel, Barbell movements
  • Pull Ups/Ring Rows
  • AMRAP & EMOM
  • Tabata’s

 

Crosspower
Crosspower

Rooster

Naar beneden

Trainers

Mick Kerssens

Ik heb te maken met alles wat er op onze locatie in Limmen afspeelt. Inmiddels ben ik 11 jaar werkzaam bij FOL. Toen ik klein was wist ik al dat ik 'iets' in de sport wilde doen. Betreft sport is voetbal mijn grote passie en dit heb ik op behoorlijk niveau gedaan. Daarnaast altijd interesse gehad in het functioneren van het lichaam. Met dit laatse ben ik dagelijks bezig. In de fitness, in de lessen die ik geef en de personal trainingen. Naast dit fysieke werk, haal ik ook veel voldoening uit het organiseren van activiteiten, bijhouden van de website, administratie en aansturen van het team. Zoals je kunt lezen, veel afwisseling!

Sandra Scheerman

Ik ben Sandra Scheerman, 50 jaar en werk sinds 2 jaar met veel plezier bij Full of Life. Voordat ik bij Full of life kwam heb ik 18 jaar in de horeca gewerkt waarnaast ik regelmatig te vinden was in de sportschool. Ik heb de opleiding voor fitvak A, pilates en groepslessen met succes afgerond. Binnen Full of life geef ik de volgende groepslessen: Power hour, pilates en function. Daarnaast geef ik instructielessen en personal training. Ook kun je me vinden achter de balie voor informatie over abonnementen en andere fitness gerelateerde vragen. Mijn hobby is lezen en goede tv series kijken.

Jesse Sengers

Zelf sport ik inmiddels al 4,5 jaar in Full of life Limmen. Hier ben ik door de jaren bekend geraakt met de medewerkers en zo ben ik zelf ook deel uit gaan maken van het team. Ik heb toen ik jong was veel verschillende sporten beoefend, zoals karate, judo en voetbal. Na een rustperiode van 2 jaar ben ik nu al 4,5 jaar te vinden in de sportschool. Ik focus mij voornamelijk om gezond te blijven en constant mezelf te verbeteren. Ik word erg enthousiast als mensen komen vertellen dat ze echt merken dat ze vooruitgang boeken. Dit gebeurt bijna altijd met een glimlach op het gezicht en dit geeft mij dan ook weer de motivatie om ze nog verder motiveren zichzelf te verbeteren en uit te dagen.

Wessel Pirovano

Toen ik op het CIOS zat heb ik stage gelopen bij FoL Castricum. Ik ging altijd met veel plezier naar mijn stage hierdoor heb ik een aantal jaar later gesolliciteerd bij FoL. Vroeger heb ik getennist en geschaatst daarnaast honkbalde ik ook altijd en dat doe ik nu nog steeds. Toen ik stopte met tennisen ben ik gaan fitnessen bij Full of Life. Mijn sportieve doelstellingen zijn gericht op het honkballen maar ook voor mijn algemene gezondheid. Zo voel ik mij erg energiek en voldaan na een krachttraining in de fitness. Het gene wat mij enthousiast houd is om vooruit gang te zien vanuit de sporters. Het is super om iemand sterker en energieker te zien worden met elke week dat hij/zij komt trainen.

Joris Burger

Via mijn school moest ik stage lopen bij een sportschool. En toen kwam ik uit bij Full of Life en heb ik een jaar stage gelopen, na mijn stage periode mocht ik hier ook gelijk gaan werken. Doelstellingen voor mij liggen dan vooral bij het volleybal, om weer terug te komen bij het Nederlands team is een mooie doelstelling waar ik hard voor moet werken. En daarnaast gewoon bij de club om zo hoog mogelijk te eindigen met het team. Wat ik erg leuk vind is het contact met iedereen, je hebt mensen van alle leeftijden hier en je kan bijna met iedereen altijd wel even een praatje houden. En zo ook tips te geven. Daarnaast zijn de lessen ook erg leuk om te geven.

Daan van de Linde

Ik zit op het Cios en doe daar de opleiding Sport, gezondheid en bewegen. Ik werk nu ongeveer 1,5 jaar bij Full of Life. Voor deze tijd heb ik een jaar stage gelopen bij Full of Life. Naast zelf te fitnessen ongeveer 4 keer per week bij Full of Life tennis ik nog één keer in de week en speel ik in de zomermaanden competitie. Ik vind het erg leuk om te zien als mensen hard werken tijdens de groepslessen of in de sportschool, dat houdt mij enthousiast en daarom vind ik het werken bij Full of Life erg leuk! 

Annabel de Jonge

Ik geef Function, Pilates, Power Hour en Bodyshape lessen.  Na mijn stageperiode ben ik aan het werk gegaan, naast de lessen doe ik ook baliewerkzaamheden. In het verleden heb ik op voetbal en kickboksen gezeten. Maar mijn liefde blijft altijd bij dansen. Ik dans al vanaf mijn 6e bij en dat doe ik nu nog steeds.  Mijn doelstelling is om fit te blijven. Ook vind ik het belangrijk om mijn technieken in zowel de dans als de fitness bij te houden, er is namelijk altijd ruimte voor verbetering.  Het leukste wat ik vind om te geven zijn toch wel de function lessen. Ik vind het leuk om te zien hoe snel mensen nieuwe oefeningen en technieken oppakken. Zelf probeer ik mijzelf uit te dagen om zo veel mogelijk te variëren in mijn function lessen.  Ik kan er erg van genieten als mensen hard werken en zichzelf uitdagen. Het contact en de verhalen van mensen doen mij ook altijd goed. Geen dag is hetzelfde.  
 


Lisanne Biere

Binnen Full of Life instrueer ik de groepslessen Spinning, Senior fit, Function en Coretraining. Daarnaast geef ik instructielessen en doe ik baliewerkzaamheden. Na mijn opleiding fysiotherapie was ik op zoek naar ander soort werk met daarbij nog wel een link om de opgedane kennis te kunnen gebruiken. Zelf heb ik een tijd lang gesport bij Full of Life met veel boks- en spinninglessen en nu heb ik de kans gekregen om hier te beginnen. Mijn favoriete lessen om te geven zijn Spinning en Senior fit. Daarnaast vind ik het geven van instructielessen ook erg leuk om te doen. Vooral de vooruitgang zien van de sporters geeft voldoening. Het contact met de mensen en de verschillende collega’s houdt het werk afwisselend.

   

Laatste nieuws

Ons krijgen ze niet gek!

27-11 | Ons krijgen ze niet gek!

Ja hoor... De volgende maatregelen vliegen ons om de oren. Het wordt je nog een stukje lastiger gemaakt om fit te blijven! Ons krijgen ze niet gek! We passen ons wéér aan en doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn.Vanaf zondag 28 november:Zaterdag en zondag(vanaf 5/12) open van 8:00-17:00.Maandag t/m vrijdag geopend van 06:00-17:00.Aangepast ochtend- en vroeg middag lesrooster. Kijk in sportivity app voor de aangepaste lestijden.Komende week verschijnen er nieuwe lessen in de videotheek.

 

Momenteel doen we nog navraag betreft de buitensport mogelijkheden na 17:00. Houd hiervoor website, social media en Sportivity app in de gaten.

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno