0

Nog geen producten toegevoegd.

Groepslessen

Trainen in groepsverband, niks werkt motiverender dan samen werken aan een betere gezondheid. Welk trainingsdoel u ook heeft, Full of Life heeft een groeplses om uw doelen te behalen.

Alle groepslessen worden gegeven onder begeleiding van een enthousiaste instructeur die het uiterste bij u naar boven haalt.

Lessen

Power Hour

Power Hour is een fitness workout waarbij met behulp van een stang en gewichten alle spiergroepen aangepakt worden. Tijdens de workout komen er allerlei fitness oefeningen voorbij zoals: Een squat, deadlift, bench press, bent over row en meer. Tijdens de les worden er veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht.

De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de barbell (stang). 

De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren, maakt het de ideale training om snel "in shape" te komen. De les word atlijd gegeven met energieke muziek en een instructeur die jouw door de trainingen begeleid.

De Power Hour training is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell kan immers in gewicht variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

Power Hour
Power Hour

Spinning

elen van u heeft vast wel eens van spinning gehoord of er een keer aan meegedaan. Spinning is een pittige training speciaal gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Vanwege de focus op uithoudingsvermogen zorgt het voor een goede bloedsomloop, versterking van het hart en soepele spieren.

Naast het fietsen buiten zijn er veel wielrenners en mountenbikers die daarnaast nog spinnen. Een compacte training van een uur waarbij je verschillende trainingsaspecten traint, denk hierbij aan: Kracht, klimmen, duur training,  tempo training, sprint training en techniek. Voor betere prestaties buiten op de fiets zijn de spinning lessen de perfecte aanvulling op jouw trainingsroutine.

Spinning wordt over het algemeen als zwaar ervaren, maar uiteindelijk bepaal je zelf het tempo en de weerstand. Wanneer je een keer niet mee kunt met een versnelling, blijf je gewoon op je eigen tempo verder fietsen. Dit geeft de gelegenheid om op je eigen niveau te beginnen en deze met de tijd te laten groeien.

Virtuele Spinning

Bij ‘normale’ spinning wordt de training geleid door een instructeur. De instructeur is aanwezig om iedereen te stimuleren, maar ook om een handje te helpen met het bepalen van jouw niveau.

Bij virtuele spinning is dit niet het geval. Onder begeleiding van een programma zal u virtueel door verschillende berggebieden heen fietsen. De aanwijzingen worden ook virtueel aangegeven door een instructeur die op het scherm te zien is. Tevens bevat de training een warming up en een cool down.

 

Spinning
Spinning

Pilates

Door middel van grondoefeningen wordt geprobeerd de rompstabilisatie te verbeteren. Pilates focust zich met name op de buik- en rugspieren, schoudergordel en bekkengebied.

Het is belangrijk om de oefeningen zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren, daardoor wordt er zo functioneel mogelijk getraind. 

Deze les is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Het is namelijk voor iedereen belangrijk om een sterke romp te hebben, mede om rugklachten te voorkomen.

 

Pilates
Pilates

Function

Is een les gebaseerd op functionele oefeningen, oefeningen die perfect aansluiten op bewegingen die veel in het dagelijks leven terug komen of een goede aanvulling op jouw sportprestaties.
Naast het makkelijker te kunnen bewegen in het dagelijks leven of op de sportvelden is function ook uitermate geschikt voor afvallen, spiermassa aankomen en een betere conditie te krijgen.

Function is een intensieve manier van trainen waarbij je verschillende oefeningen achter elkaar uitvoert in circuit form. De oefeningen wisselen elkaar af tussen het boven- en onderlichaam zodat de training uit een fullbody workout bestaat. Het aantal oefeningen ligt meestal tussen vier en acht waarbij je meerdere rondes doet met een korte rust tussendoor. Je pakt verschillende of juist specifieke spiergroepen aan van het lichaam voor de meeste effectieve trainingen. De function duurt 30 minuten.

Er wordt een hoop materiaal gebruikt dat bij een normale training niet voortkomt. Zo kunt u denken aan een kettlebell, power bag, loopladder voor uw motoriek, boks zakken etc.

 

Function
Function

CombiFit

Een gevarieerde les. Spinning, boksen, aerobics en pilates komen terug in de groepsles. Geschikte les voor zowel een beginnende sporter als een gevorderde.

Uithoudingsvermogen, coördinatie & kracht komen elke les terug. Opzwepende muziek tijdens het actieve deel in de les en rustigere muziek tijdens het onderdeel pilates.

 

 

 

 

 

 

CombiFit
CombiFit

Core Training

Core training vergroot je rompstabiliteit. Een sterke rompstabiliteit heeft veel voordelen, denk aan:  verkleining kans op rugklachten, beter evenwicht en coördinatie, krachtig en soepel bewegen. Tijdens onze core trainingen letten we op de houding, uitvoering en intensiteit.

Wanneer je vaker meedoet zul je oefeningen herkennen en beter kunnen uitvoeren. Daarnaast proberen onze instructeurs je steeds te verrassen door accenten in oefeningen te wijzigen! 

 

Core Training
Core Training

Senioren Fit

Het standaardadvies voor ouderen die meer beweging nodig hebben, is dat hun sportieve activiteiten moeten bestaan uit mono-structurele en onbelaste oefeningen, zoals fietsen of wandelen. Krachttraining wordt vaak als minder relevant of zelfs als gevaarlijk of onnodig voor ouderen bestempeld.

Dit terwijl krachttraining zorgt voor een betere balans, meer weerbaarheid in het lichaam, minder kans op blessures en een verlaagde kans op vallen. Maar bovenal gezond, fit en vitaal ouder worden zodat u uw dagelijkse bezigheden kunt blijven doen.

Naast krachttraining werken wij ook andere sportdiciplines zoals: conditie, krachtuithoudingsvermogen, snelkracht, evenwicht om er maar een aantal voorbeelden te noemen. Elke training is altijd samen met een instructeur die u begeleidt, uw techniek verbeterd en u motiveert.

In onze Veterans les houden wij rekening met de individuele capaciteiten en uitermate geschikt is voor deze leeftijdsgroep.

 

Senioren Fit
Senioren Fit

Yoga

Deze oud Indische spirituele discipline betekent letterlijk vereniging. Door lichaam en geest samen in evenwicht te brengen, wordt u sterker en rustiger. 

Door een combinatie van bewegings-, ademhalings- en meditatie oefeningen wordt Yoga gezien als één van de meest effectieve manieren om stress te verminderen.

Mensen die regelmatig aan yoga doen voelen zich niet alleen veel beter en vol energie, maar zij voelen zich ook geestelijk rustiger, zijn beter in staat om problemen op te lossen en helder na te denken. 

De vollledige yoga studio in Full of Life Castricum zorgt voor veel varatie binnen de yoga lessen, zo zijn er lessen voor ontspanning, inspanning, rust voor lichaam en geest maar ook lessen voor specifieke lichaamsketens.

 

Yoga
Yoga

Bootcamp

Het duingebied van Castricum is de perfecte omgeving voor een mooie buiten training in de natuur.

Met de natuur om de hoek wil Full of Life zich ook richten op conditietraining in de buitenlucht. Dit wil zeggen oefeningen door middel van gebruik te maken van de omgeving en natuur. Dit houdt in dat we spierversterkende oefeningen uitvoeren met het accent op benen, rug, borst, buik etc. Ook wordt er aandacht besteedt aan een beter uithoudingsvermogen en een correct gebruik van het lichaam. Tijdens de bootcamp word er veel oefeningen gedaan met eigen lichaamsgewicht, kleine materialen die wij meenemen, sport en spel, hardlopen en loopschooling.

Dit alles in de frisse buitenlucht onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Wij starten vanaf de sportschool waar voldoende en gratis parkeergelegenheid is.

 

 

Bootcamp
Bootcamp

Crosspower

De Crosspower is een les die je gebruikt om je doelen te bereiken. Sterker, fitter, atletischer en sneller worden, blessurepreventie of afvallen, het kan allemaal.

Tijdens de Crosspower worden er veel functinele bewegingen gemaakt die je onbewust ook in het dagelijks leven gebruikt. Iets van de vloer pakken? Dan ben je aan het deadliften. Iets terugleggen op de bovenste plank? Dan maak je een push press. Een kind optillen? Dan zijn we een clean variant aan het doen.

Door deze functionele oefeningen ga je makkelijker door het dagelijks leven en worden jouw sportpresetaties verbeterd!

Met de Crosspower lessen leer je om met allerlei verschillende materialen te trainen zoals: Barbells, Ketllbells, Dumbells, Touwen, Ringen, TRX, Battleropes, Cardio apparatuur en veel meer.

De lessen beginnen altijd met een warming-up. Na de warming-up word er specefiek gewerkt aan jouw techniek, kracht en uithoudingsvermogen. En als laatste hebben we nog een pittige work-out voor je klaar staan. Elke les is gevarieerd dus het blijft elke keer een uitdaging. 

 

Crosspower
Crosspower

RugVitaal

RugVitaal zorgt voor een soepele en sterke rug zodat jij je dagelijkse bezigheden weer zonder moeite kan uitvoeren. Bij een stramme rug of rugklachten is de rugvitaal ideaal om mee te doen.

Tijdens de les worden er verschillende terugkerende houdingen en bewegingen gedaan. Deze houdingen zorgen voor een directe ontspanning van de rug. De les staat onderleiding van Sandra die na jaren last van rugklachten een programma heeft ontwikkeld wat voor verlichting verzorgt. Dit programma deelt ze graag met de leden van Full of Life tijdens deze les.

 

RugVitaal
RugVitaal

Rooster

Naar beneden

Laatste nieuws

We are hiring

01-03 | We are hiring

Full of Life is opzoek naar jou!

Ben jij energiek, klantgericht en op zoek naar een uitdagende baan in de fitnessbranche? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn momenteel op zoek naar een enthousiaste Fitness Medewerkers, Groep les instructeurs en Balie Medewerkers om ons team te versterken.

We vinden een persoonlijke benadering en contact met onze klanten erg belangrijk. Daarom zijn we op zoek naar iemand met een open houding en uitstraling en iemand het leuk vindt onze klanten aan te spreken en te begeleiden, zowel bij binnenkomst als tijdens de training. 

Solliciteer direct via michel@fulloflife.nl of kom direct bij ons langs bij een van onze locaties!

Rijksweg Limmen herinrichting

23-03 | Rijksweg Limmen herinrichting

Vanaf 27 maart 2023 gaat de Rijksweg Limmen op de schop. Vanaf het tankstation ten noorden van de kruising met de Zeeweg Castricum tot aan de Nieuwelaan bij de gemeentegrens Heiloo. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en vertraging. Omwonenden kunnen last hebben van de werkzaamheden.

Vanuit de gemeente en projectleiding is ons verzekerd dat wij te allen tijde bereikbaar blijven. Wel zult u rekening moeten houden met mogelijke vertraging en enige hinder.

Aangepaste openingstijden

01-12 | Aangepaste openingstijden

Nieuwsjaarsdag: Gesloten
Eerste paasdag: Gesloten
Tweede paasdag: 08.00 tot 14.00uur
Koningsdag: Gesloten
Bevrijdinsdag: Eens per 5 jaar gesloten
Hemelvaartdag: 08.00 tot 14.00
Eerste pinksterdag: Gesloten
Tweede pinkersterdag: 08.00 tot 14.00uur
Sinterklaasavond: 07.00 tot 16.00uur
Kerstavond: 08.00 tot 14.00uur
Eerste kerstdag: Gesloten
Tweede kerstdag: 08.00 tot 14.00uur, zonder groepslessen
Oudjaarsdag: 08.00 tot 14.00uur, zonder groepslessen

*Feestdagen die in het weekend vallen waarbij wij tot 16.00uur sluiten, blijven de reguliere sluitingstijden gelden.

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno