0

Nog geen producten toegevoegd.

Yoga

Deze oud Indische filosofie betekent letterlijk vereniging. Het verenigen van het lichaam en de geest brengt je in evenwicht en maakt sterker, rustiger en gefocust. Door een combinatie van bewegings-, ademhalings- en meditatie oefeningen wordt Yoga gezien als één van de meest effectieve manieren om stress te verminderen. Iemand die regelmatig yoga doet voelt zich niet alleen veel beter en vol energie, maar ook geestelijk rustiger, beter in staat om problemen op te lossen en helder na te denken. Door in contact te komen met je lichaam ontmoet je dat wat op zoek is naar balans en eenheid.

Lessen

Yoga

Gentle flow yoga
Een vinyasa flow waarin de Yang en Yin elementen elkaar afwisselen. De les start zacht en bouwt op naar meer activiteit waarbij krachtige houdingen in een flow uitgevoerd worden.  Afhankelijk van het moment van de dag werkt de les naar een dynamische zonnegroet of naar een lange ontspannen savasana of meditatie aan het einde van een dag. Vanuit rust naar activatie en herstel. Het niveau is toegankelijk voor ieder lichaam en iedere conditie.  

Hatha Yoga
Ha-Tha, de vereniging van de zon en de maan. Een complete vorm van yoga die aandacht heeft voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van het leven. Met aandacht en bewustwording voel je wat er in je lichaam en geest gebeurt en leer je je grenzen te herkennen en verkennen. Dit middels losstaande houdingen die ook in een flow gegeven kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de zonnegroeten. Hatha yogalessen zijn voor iedereen geschikt en ook toegankelijk als je herstelt van een blessure, operatie of burn-out.

Yin Yoga
Bij Yin Yoga blijf je doorgaans langere tijd in een houding, soms wel tot 5 minuten. Door je lichaam te ondersteunen met bolsters en kussentjes nodig je je lichaam uit op een diepere laag los te laten en te ontspannen en spreek je naast je spieren ook de banden, ligamenten, bindweefsel en fascia aan. Yin yoga is niet altijd alleen maar prettig. Blessures, stress en emoties zetten zich vast in je lichaam en deze houdingen helpen je deze vastgezette energie weer te laten stromen. Yin yoga nodigt lichaam en geest uit tot diepe rust en stilte waardoor het de tijd krijgt voor het verwerken van indrukken en ervaringen die je geparkeerd hebt. Yin yoga is voor iedereen toegankelijk.

 

Yoga
Yoga

Pilates

Door middel van grondoefeningen wordt geprobeerd de rompstabilisatie te verbeteren. Pilates focust zich met name op de buik- en rugspieren, schoudergordel en bekkengebied. Het is belangrijk om de oefeningen zo nauwkeurig mogelijk uit te voeren, daardoor wordt er zo functioneel mogelijk getraind.  Deze les is geschikt voor mannen/vrouwen en alle leeftijden. Het is namelijk voor iedereen belangrijk om een sterke romp te hebben, mede om rugklachten te voorkomen.

 

Pilates
Pilates

Rooster

Naar beneden

© Full of Life 2019 | Ontwikkeld door Zeno